Lagerhuset i göteborg schnitzel


lagerhuset i göteborg schnitzel

torra strupar. Centraleuropeisk matkultur är Tove Anderssons hemmaplan. Det har det varit lite dåligt med i Göteborg, säger hon medan de första lunchgästerna börjar droppa in för att beställa veckans schnitzel eller västerbottenbakad fiskfilé. Här är det Urquells opasteuriserade färsköl som gäller. Många är vanemänniskor, säger hon. Efter att ha vårdat traditionen på Gyllene Prag kände krögarparet ett behov av att kunna ta ut svängarna och testa något nytt. En mindre ombyggnad med lite ny färg på väggarna var vad som krävdes för att locka fram den rätta känslan.

Den 6 oktober öppnar nya restaurangen Schnitzelplatz, lagerhuset på Heurlins Plats 1 i Göteborg. Det kommer att serveras centraleuropeisk husmanskost, färsk pilsner och wienerschnitzel. På nyöppnade Schnitzelplatz, lagerhuset i Göteborg lockar krögaren Tove Andersson göteborgarna med centraleuropeisk mat och tjeckisk färsköl. Vi har rest mycket i Prag och Östeuropa. Stockholm har idag ett 30-tal större broar, men bara ett tiotal större vägtunnlar.

Text oxh Bild: Den 6 oktober öppnar nya restaurangen Schnitzelplatz Lagerhuset på Heurlins Plats 1 i Göteborg. För elva år sedan tog hon över Gyllene Prag, ett av göteborgarna mest anrika vattenhål där åtskilliga världsproblem fått sin lösning över en panerad ost med tartarsås och en svalkande. Här öppnades den första restaurangen 2011 av krögaren Pelle Danielsson som även låg bakom den legendariska finkrogen Hos Pelle. Vid skapandet av Schnitzelplatz har Tove och Eskil valt att ta vara på lokalen och satsa på ljusa och luftiga utrymmen i gröna toner. Vi kommer att ta med oss värmen och kärleken från Gyllene Prag men rent konceptuellt kommer detta att vara en ny krogupplevelse. På Gyllene Prag har det varit ett problem att det inte är så många andra liknande verksamheter i närheten. Till en börja var krogen populär men efter ett ägarskifte tunnades besöken. Vi ska lägga allt vårt fokus på schnitzlarna men uppdatera dem med en svensk fräschör och roliga tillbehör. Med rymliga lokaler, hyfsad takhöjd och ordentligt med plats för en solig uteservering såg hon möjligheter att förverkliga idén. Vi har hämtat idéer från finare, pilsnerprofilerade, tjeckiska restauranger både vad gäller mat, öl och miljö.

Acl göteborg
Lokal uthyres göteborg
Hamburgare göteborg 2112
Liseberg göteborg


Sitemap