Uppsala linne trädgård


uppsala linne trädgård

uppvaktning av Carl von Linné på födelsedagen samt invigning av sommarens specialutställning på Linnémuseet. Hans Odö berättar om Linnés liv och om sitt liv som Linné. Här finns bland annat hans hem och trädgård. Han mötte av en ren tillfällighet amatörbotanisten professor. Carl von Linné undervisade i övervåningens föreläsningssal och skrev sina böcker och sin korrespondens över hela världen i studerkammaren med utsikt över trädgården.

Kom och bygg ett insektshotell eller en fjärilsholkmed pedagoger från Uppsala linneanska trädgårdar. Dietrich Nietzel, som Linné hade lärt känna under sin vistelse hos. 13.15  Trädgårdsmästaren visar trädgården. Besök marknaden, lyssna på föredrag och upplev en riktig 1700-talsfest.

Ett dygn, från.00 19 maj till.00 20 maj, med visningar och undersökningar i naturen. Framför Linnémuseet Uppvaktningen inleds med barn- och ungdomsgruppen från Gustafs Skål som visar 1700-tals danser och sånglekar. Programmet är campus norrköping bibliotek öppettider en del av Revolve Performance Art Days. 1 År 1817 byggdes orangeriet i trädgården om till nationsbyggnad för Östgöta nation, en funktion byggnaden innehade fram till 1885. Därefter övertogs förvaltningen av universitetet. Projektledning i samverkan mellan Uppsala universitet och Destination Uppsala. Med anledning av Linnés Trädgårdsfest är nedanstående gatusträckningar avstängda den 19/5. Läs mer, gården Hammarby är en av Sveriges mest stilriktigt bevarade 1700-talsgårdar.

Överskottsbolaget uppsala stenhagen, Metmask uppsala, Spelbutik kungsgatan uppsala, Siba uppsala öppettider,


Sitemap