Råttor i stockholm 2018


råttor i stockholm 2018

Håkan Kjellberg på Anticimex om vad råttor egentligen kan, och inte kan göra. Vi kommer aldrig blir helt råttfria, men vi kan komma ner till en nivå där vi tycker att det är acceptabelt, säger Håkan Kjellberg. Berzelii park också, där har det alltid varit problem, berättar Tommy Tuvunge, vilt- och skadedjurssamordnare på kommunen. Det är där vi har sett mycket problem, säger han. Det är äckligt, råttorna som Jessica Björn stötte på hade vitbrun päls. Anticimex skadedjurstekniker Pasi Pöllänen. Okej, en sista fråga. Därför är det klokt att koncentrera sig på avloppen för att få bukt med råttorna, säger Pasi Pöllänen. Aldrig sett så mycket, vid en trappa utanför 7-Eleven vid Klarabergsviadukten cirkulerade runt fem råttor. Smart Pipe fungerar mycket effektivt utan bekämpningsmedel, vilket många kunder ser som en stor fördel eftersom de vill ha bort råttor men utan att skada miljön.

Nu hårdsatsar staden på att bekämpa råttorna. År 2012 genomfördes 37 963 råttsaneringar i landet. De är inte rädda, säger Jessica Björn, 29, som drabbats av råttexplosionen. Tommy Tuvunge, vilt- och skadedjurssamordnare i Stockohlms stad, ställer sig tveksam till det påståendet och pekar i stället på att vi rör oss annorlunda och att det därför kan verka som att råttorna är fler.

I förra veckan hade 740 anmälningar kommit in till Trafikkontoret hittills i år, att jämföra med runt 900 under hela förra året. Och ofta är det avloppsledningarna som är vägen. Vad är ett realistiskt mål i skadedjursbekämpningen? Råttorna springer vid fötterna. Stockholm är en storstad, och ju mer folk, ju mer avfall, desto mer föda till råttorna, säger Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex. Så tar råttorna över Stockholm, lÄS ocksÅ 7 tips för att slippa råttor i hemmet. Det är i innerstan. Går du ner på stan idag är det folk där dygnet runt. Men även de som fått råttor i väggarna eller i takbjälklaget märker det på olika sätt. Vi ville inte vara mitt bland råttorna.


Sitemap