Bryssel resa


bryssel resa

Barabrittiskt: Bryssel, midi/Zuid är också det centrala, bryssel om en den sunkigaste delen. Den här grönsaken odlades tydligen från början, det vill säga på 1500-talet, i just Belgien, varför den fått det här namnet. På 1960-talet byggdes de första tunnelbanelinjerna för att underlätta trafikstockningar i städerna. Vi har planerat in en långhelg i december, med julmarknad och annat spännande. Interrail: om du hellre vill resa denna väg med Interrail i stället för tågbiljett, ta en titt här för reservationskostnader och övrig information. Bryssel är en också en av Belgiens tre regioner, och ligger faktiskt helt omsluten av regionen Flandern.bryssel resa

I sommar har jag och min pojkvän bokat en resa till Bryssel. Tanken att vi ska ta tåget till Brygge men nu vill vi ha råd och tips om BÅDE Bryssel. Bryssel är en av de mest internationella städerna i världen och 27 av befolkningen består av utlänningar. Bryssel klassas som Europas huvudstad då EU (Europeiska Unionen) har sitt säte där.

Vi reser snart till Bryssel! Vad ska vi göra i Bryssel? Så här skulle din resväg kunna. Har varit där en gång för 10 år sedan så har sett de "stora" sevärdigheterna redan. Det kan ha att göra med att jag häromdagen såg ett recept i mitt Facebookflöde som såg så himla gott. Kanske borde vi gå en guidad tur i Europaparlamentet? Sedan dess har staden utvecklats otaliga gånger men några av monumenten, byggnaderna och gatorna finns kvar än idag. Köp dina lågprisbiljetter enkelt och säkert här. I Flandern pratar man flamländska (holländska men i Bryssel pratar den största delen av befolkningen franska. Behöver tips på bra och billiga hotell eller vandrarhem.

Det finns ca 40 000 U-anställda och 4000 nato-anställda.
Europaparlamentet håller nästan 25 av Bryssel invånare sysselsatta.
I Bryssel finns många muséer att besöka, som exempelvis konstmuséet Magrittemuseet, Instrumentmuséet och Hortamuséet.
Hållpunkter att se under din resa till Bryssel är exempelvis det stora torget och samlingspunkten Grand Place, den vackra kyrkan Notre Dame du Sablon och den grandiosa parken Parc du Cinquantenaire.

Försäkring resa utomlands länsförsäkringar,


Sitemap