Stockholmsbilder förr och nu


stockholmsbilder förr och nu

bus skavsta linköping inte är Stockholm i ett nötskal, men mycket av det som är speciellt med och unikt för Stockholm finns definitivt med. Äldre bilder: Stadsmuseum och Axel Malmström. Nu är temperaturen snart nere på 16 grader, men i sovrummet har jag satt in ett löst elektriskt element med fläkt så där är dräglig temperatur. Ersättningen för de rivna husen vinner inte precis några skönhetspoäng. Stämningen är helt annorlunda och mycket modernare än på hans romantiserande bild. Huset med de båda gavlarna till vänster är nuvarande mera är det förstås vackert renoverat och målat, inte skrabbigt och snusbrunt som.

Minst en 7-Eleven, H M, Cervera eller Duka i varje kvarter och en Elgiganten och en MediaMarkt var femhundrade meter kanske det hade blivit? Titta på damen med muffen längst fram är hon inte fascinerande? Under veckosluten har de inga plikter som pockar på dem dagen efter och då är det helt andra regler som gäller om de nu ska klassas som regler. Jag är nog knäpp, men jag gillar när den är sådär blygrå och när den börjar mörkna får den en ännu vackrare ton. Kulturskatten lättillgänglig för medborgarna på ett alldeles utomordentligt enkelt vis, fantastiskt! Kvarteret heter Ryssgården, eftersom den en gång var en handelsplats för ryska köpmän. Jag tog en lunchfika med en kompis härom dagen. Staden ändras markant när butikerna har stängt för dagen.

Det här är väl det närmaste tidsresor man kommer. Jag hamnade i huset bredvid, gamla Sjömanshemmet, numera ägt av Stadsmuseet. Utsikt mot den eleganta Strandvägen som även är ett trevligt promenadstråk. Kylan gör mig dessutom sömnig.

Ncaa: Snellman, Gemma Öppettiderfor Sköndals bibliotek måndag12:00 - 19:00 tisdag - onsdag10:00 - 17:00 malmö ff-Östersunds fk förutsägelser torsdag10:00 - 17:00 fredag - lördag11:00 - 15:00 söndag, ja (1 av 1 stadsbiblioteket, facksal 2, mag Stockholm. Just nu är det lite si och så med nattsömnen, så för några veckor sedan gjorde jag ett försök att få någon ordning på den saken genom att bege mig in till stan per tunnelbana en vardagskväll. (Det är därför jag har med en kvinnlig fotograf från 1860-talet i Morden i Buttle.). Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag är normalt sett ingen vän av hårt redigerade bilder där verkligheten manipulerats till att passa fotografens uppfattning om vad som är snyggt eller inte, men ingen regel utan undantag. Till höger lummiga Skeppsholmen, och i fjärran Strandvägen. Rajjan60, bilder roterar inte, när man lägger iPhonen ner roterar inte bilden som den borde göra. Dagen till ära har de dock klätt sig i vitt. Annars var det blåsigt och riktigt dj-a otrevligt att vara utomhus igår. Å andra sidan bottnade den tidens trängsel i det faktum att tomtmarken i stadskärnan var dyr och måste därför utnyttjas till max. På Kungsholmssidan finns åtminstone grönskan kvar och vintergröna växter dessutom.

stockholmsbilder förr och nu


Sitemap